Com gravar una imatge de tot el sistema?

Asked by dorcap

CATALÀ
Aprecio molt la seguretat, Diariament faig còpies automàtiques amb sbackup (simple backup config) i em va bé.
Em falta, però, saber com puc fer una imatge de tot el sistema perquè, en cas de fallar, no haver de reinstal.lar no sols el sistema operatiu sinò també tot el programari que hi he afegit i els fitxers dels usuaris.
Del que dic s'entén que el que em cal és una imatge que em permeti reproduir amb una sola operació TOT EL SISTEMA EN EL SEU ANTERIOR ESTAT.
De moment em cal tenir-lo per tal de restaurar el sistema en cas de que el perdi instal.lant el cub compiz. Al mateix temps agraïria una informació completa de com instal.lar el compiz des del Heron.
Gràcies.
Francesc.

ENGLISH
I appreciate security. So I do daily authomatic backups with the suite sbackup (simple backup config) and this suite is satisfactory for me.
I want to know how I can to do an image of all the system, including also all the programs added after installing the system and all the files of all the users in order to have the possibility of restoring in the case of failure the disc in THE PREVIOUS STATE.
At this moment I want to use it in order to do a copy before intall the compiz cube with the object of having the possibility of restoring the system in the case of failure.
I will be also very grateful to have also all the information you can send to me in order to install the compiz in a Heron version.
Thanks.
Francesc

Question information

Language:
Catalan Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Siegfried Gevatter
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Orestes Mas (orestes) said :
#1

Hi ha múltiples maneres de fer això. Personalment, jo ho faria fent una còpia de seguretat de la partició (o particions) de GNU/Linux. Hi ha una utilitat molt interessant per fer això que es diu "partimage", la qual et permet emmagatzemar la còpia, comprimida si cal, a un disc extern USB o fins i tot a un altre ordinador via xarxa.

Hi ha, però, una qüestió que cal comentar: és evident que no es pot fer una còpia d'una partició mentre aquesta està essent usada (més concretament, si està essent usada per escriure-hi). Per tant, no es podrà fer una còpia de seguretat del GNU/Linux des del propi GNU/Linux que s'està volent desar. En aquests casos el que es fa és arrencar el sistema amb un CD autònom, que treballi només des del CD, i llavors es copien totes les particions del disc dur que calguin. Hi ha distribucions de GNU/Linux pensades especialment per això, entre les quals destaca el "System Rescue CD" (http://www.sysresccd.org/Main_Page).

Espero que et sigui útil.

P.D.: També cal esmentar que aquest canal de suport que estem fent servir és usat per poca gent, i que per tant la probabilitat d'obtenir una resposta és menor. Et suggereixo que, si tens gaires consultes més, et subscriguis a la llista d'usuaris d'ubuntu en català (https://lists.lafarga.cpl.upc.edu/mailman/listinfo/ubuntucat-info), o bé pel fòrum (http://cat.ubuntuforums.org), on hi trobaràs molta més gent per donar-te un cop de mà en qualsevol tema.

Cordialment,

Orestes Mas.

Revision history for this message
dorcap (dorcap) said :
#2

Orestes: Molt agraït i gratament sorprés per la teva manera grata i precisa d'expressar-te. Sóc novell en aquest negoci de l'Ubuntu i, degut a això i també a la meva edad, prop de la vuitantena, em moc de manera no gaire àgil pel mon del linux.
Tanmateix, he fet una ràpida mirada a la pàgina del "System Rescue CD" i gairebé estic segur de que això és el que em cal.
Guardaré les teves indicacions per tal d'orientar-me en les diferents pàgines d'ajuda que aniré explorant de mica en mica.
Tens experiència en l'altre tema en el que estava interessat? Es tracta del cub Compiz (abans beryl) que trobo una solución molt elegant i imaginativa al problema d'utilitzar diferents escriptoris i tinc ganes de provar.
La primera prova la vaig fer amb el Gutsy però em vaig equivocar i vaig desguitarrar totalment la configuració de manera que no vaig poder de cap manera restaurar la configuració adecuada i, amb una configuració molt baixa em va quedar el sistema inutilitzable i vaig haver de reinstalar l'Ubuntu. Per això no vull quedar altra vegada atrapat i prenc precaucions fent una imatge del disc per tal de poder restaurar-lo en cas d'avaria.
Moltes gràcies. Una abraçada.

Revision history for this message
Best Siegfried Gevatter (rainct) said :
#3

Com vas provar d'activar el cub l'altre vegada? Per configurar el Compiz hi ha l'eina compizconfig-settings manager (disponible als repositoris). Un cop instaŀlat vas a Sistema -> Preferències -> Configuració avançada dels efectes d'escriptori i allà pots activar «Desktop Cube» i «Rotate Cube» a l'apartat «Desktop» (quan et pregunti si vols desactivar «Paret de l'escriptori» contesta afirmativament) i «Reflexió del Cub» a «Effects» (si vols experimentar també trobaràs altres opcions, com ara canviar la imatge de fons que surt darrere del cub, les tapes, etc.).

Llavors pots moure el cub amb Ctrl + Alt + mantenir premut el botó esquerra del ratolí i moure'l, i també tindràs l'efecte del cub girant al canviar d'espai de treball de la forma habitual.

Espero que et serveixi.

Revision history for this message
dorcap (dorcap) said :
#4

Thanks Siegfried Gevatter (RainCT), that solved my question.