Belkin Wireless Card

Asked by Leo Snijders

Heb vergeefs geprobeerd Belkin Wireless Card FdD7010df op mijn Acer laptop met Ubuntu 7.10 aan de praat te krijgen. Met en zonder beveiliging (WEP, WPA). Vergeefs iets geprobeerd met Ndiswrapper en Broadcom drivers. Volgens personeel van Dynabyte werkt geen enkele kaart samen met mijn router: de Experia Box van KPN Internet + Bellen ....
KPN's eigen Siemens Gigaset USB adapter 108 die mèt de router geleverd werd, werkt niet met Ubuntu... Het enige dat KPN momenteel biedt zijn twee Devoloo Homeplugs (85MB/s) op het 220 V net, voor € 130 !!
Heeft iemand een beter idee?
Leo

Question information

Language:
Dutch Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Jan Claeys
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Jan Claeys (janc) said :
#1

Als die Belkin een bcm43xx chip heeft, dan werkt die vermoedelijk met de bcm43xx driver (normaal moet die dan aangegeven worden in "Systeem" --> "Beheer" --> "Beperkt ondersteunde stuurprogramma's").

Die driver heeft wel ook nog een firmware nodig, dat je met een speciaal programma uit de Windows-drivers kan "knippen". Er is echter ook een pakket dat de meeste firmwares bundelt, klaar voor gebruik, en dat je hier vindt: http://ubuntu.cafuego.net/dists/gutsy-cafuego/bcm43xx/
(Zorg wel dat de ndiswrapper-driver niet meer geladen wordt voor je dit probeert!)

Ik zie ook dat zowel Belkin's F5D7010 serie als Siemens' Gigaset 108 met verschillende chips verkocht zijn, ben je zeker welke je precies hebt? Die Siemens wordt op de meeste plaatsen namelijk beschreven als een Atheros, en dan zou die met de madwifi drivers moeten werken vermoedelijk?

Met de commando's 'lspci' en 'lsusb' in een terminal kan je zien wat het "PCI-ID" of het "USB-ID" van je kaart is, en hopelijk kunnen we dan zeker zijn welke chip je juist hebt.

Revision history for this message
Leo Snijders (leosnijders) said :
#2

Jan: dank voor je moeite van een zo uitgebreide reactie!! Helaas (?) heb ik de kaart al teruggebracht, omdat ik dat werken met terminal venster, drivers, firmware enz. niet machtig ben. Ik moet maar wachten totdat firma's een kant en klare kaart voor Linux maken. Tot zolang gebruik ik dan maar een lange ethernetkabel voor mijn laptop. TENZIJ IEMAND NOG MET EEN SIMPELE LEKENOPLOSSING KOMT!!
Leo

Revision history for this message
Best Jan Claeys (janc) said :
#3

Zowel voor de bcm43xx driver als voor ndiswrapper heb je in feite geen terminal nodig (er is o.a. 'ndisgtk'), en de info die lspci & lsusb geven kan je eventueel ook vinden in Systeem --> Voorkeuren --> Hardware-informatie.

Er zijn overigens zeker wel WiFi-kaartjes en -USB-sticks die zonder problemen werken onder linux, alleen durf ik geen merk + model opnoemen, omdat de meeste fabrikanten regelmatig de chips veranderen die ze daar in steken, en de driver moet uiteraard met de chip spreken, niet met de plastic buitenkant en het logo...

Kijk anders eens op de ubuntu-nl site (vb. op het forum daar), of er niemand je aan een getest exemplaar kan helpen... (Iemand uit je buurt of zo.)

Revision history for this message
Leo Snijders (leosnijders) said :
#4

Jan: dank! Ik ga nog proberen of iemand mij aan een getest exemplaar kan helpen. Maar ik vrees dat het aan die Experia Box van de KPN ligt: dat daar niets mee kan samen werken! Hartelijk dank: Leo

Revision history for this message
Daan Berg (daanbrg) said :
#5

Probeer eens de Sitecom WL-130 Wireless Range Extender; hij kan verbinding maken met de Experia, hij werkt met Ubuntu 7.04 en 7.10 (ik gebruik hem zelf) en je hebt geen kabels meer nodig! Het kastje maakt gebruik van de drivers van je netwerkkaart, omdat hij een kabelmodem simuleert. Je kunt er echter alle soorten draadloze netwerken mee verbinden.

Het lastigste is het instellen, maar na een half uurtje werkt hij goed. En supersnel!

Kijk op http://www.sitecom.com/product.php?productname=Wireless+Network+Range+Extender&productcode=WL-130&productid=411&inactive=1

Revision history for this message
Leo Snijders (leosnijders) said :
#6

Daan: dank !!!!! Ik ga er morgen een halen en het proberen. Heb al installatiehandleiding van Sitecom gedownload. Ben benieuwd of het me lukt. Ik laat het weten!

Revision history for this message
Paul (paulwillems) said :
#7

Ik heb ook geworsteld met een goede Wireless lan connection.
De wireless LAN kaart in mijn laptop (bcm43xx chip) kreeg ik ook niet fatsoenlijk aan het werk. Alsook een PCMCI card die ik ervoor gekocht had.
Het was zelfs zo dat ik telkens na 5 minuten connectie er weer afgegooit werd.
Probleem is opgelost nadat ik een USB stick (Voor wireless LAN) van linksys ging gebruiken. Deze koste me 2de hands slecht 15 euro.
Die werkt perfect.
Ik gebruik de Ubuntu 7.10 versie

Een zeer tevreden Ubuntu gebruiker