exw xp pro kai 8elw na valw ubuntu..ginetai na ta perasw apo panw?

Asked by yoco

geia sas asxoloumai xronia me pcs alla pote me hardware..e hr8e h stigmh na ma8w k ayta!
loipon exw windows xp pro kai h 8ela na kanw format kai meta na valw apo panw ubuntu!
1. mporw an perasw ta ubuntu apo panw na ginei kati san format?
2. an oxi pws mporw na kanw format monos mou?
3. poies oi genikes apaithseis twn ubuntu??

Question information

Language:
Greek Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
vista killer
Solved:
Last query:
Last reply:

This question was reopened

  • by yoco
Revision history for this message
vista killer (vistakiller) said :
#1

Για δοκίμασε να μπείς σε recovery console και εκεί να δώσεις
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Στον wizard που θα εμφανιστεί επέλεξε στους driver τους vesa όπως και την ανάλυση βάλε αυτή που υποστηρίζει η οθόνη σου,Στα υπόλοιπα μην αλλάξεις τίποτα.Μετά δώσε exit και λογικά θα πρέπει να είσαι σε γραφικό περιβάλλων.Δοκίμασε να κάνεις ξανά εγκατάσταση των driver μέσω του προγράμματος διαχείρισης οδηγών κλειστού κώδικα.

Revision history for this message
yoco (contaxis) said :
#2

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Revision history for this message
yoco (contaxis) said :
#3

Δοκίμασα ότι μου υπέδειξες και όταν τελείωσα με έβγαλε πάλι σε command prompt. Πάτησα CTRL+D και προσπάθησε να μπει σε γραφικό περιβάλλον. Δεν τα κατάφερε. Η Οθόνη σβήνει και μπαίνει σε stanby και τα φωτάκια του keyboard αναβοσβήνουν διαδοχικά, το τύμπανο όμως ακούγεται( ήχος στην login screen). Προβληματίζομαι μήπως δεν γίνεται κάτι καλά. Από το site της NVIDIA κατέβασα το αρχείο για εγκατάσταση των τελευταίων DRIVERS (nvidia.run). Τώρα έχω ακόμη ενα πρόβλημα που δεν βγάζω άκρη. Από τα Vista Home Premium και τα Χp Home SP2 δεν βλέπω το 3ο σκληρό δίσκο όπου έχω εγκαταστήσει εξ' ολοκλήρου τα UBUNTU 7.10 και το θέμα είναι ότι το αρχείο είναι στον σκληρό δίσκο των Vista. Πως θα καταφέρω από τα vista ή τα xp να δω τον σκληρό δίσκο με τo ubuntu ή πως από το command prompt όταν είμαι σε recovery mode πως μπορώ να αντιγράψω αρχείο από NTFS φορμαρισμένο σκληρό δίσκο των VISTA; Ο σκοπός μου είναι να κάνω install τους drivers και να μπω σε γραφικό περιβάλλον. Αν δεν πετύχει και αυτό θα κανω format και install από την αρχή όλο το UBUNTU (Φοβάμαι μόνο πως θα χάσω πάλι χρόνο να ρυθμίσω το trible boot με Vista-Xp-Ubuntu, μακάρι να το αποφύγω).

Revision history for this message
vista killer (vistakiller) said :
#4

Νομίζω δεν είναι θέμα των driver αλλά ρύθμίσεων την οθόνης σου.Και πάνω από όλα μην κάνεις format.Θέλω να μου πεις με τους vesa driver δεν μπορείς να μπείς σε γραφικό περιβάλλων?Δοκίμασε να τρέξεις ξανά τον wizard που σου είπα και να επιλέξεις τους vesa driver ακόμα και την ανάλυση που υποστιρίζειη οθόνη σου αλλά και τις τιμές για το refresh rate που θα βρείς στο manual της οθόνης.Τα υπόλοιπα μην τα αλλάξεις,Οταν τελειώσει ο wizard δώσε στην γραμμή εντολών exit και πες μας τι έγινε.Να πω ότι στα αποθετήρια του ubuntu υπάρχουν οι τελευταίοι driver της nvidia και μια manual εγκατάσταση δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

Revision history for this message
yoco (contaxis) said :
#5

Με Vesa driver και Generic Monitor σε 800*600 ανάλυση δεν έγινε τίποτα, μετά το exit μου έβγαζε μυνήματα λαθών και ένα νούμερο συνέχεια, το "6198". Επίσης παρατήρησα ότι παραπάνω έλεγε "No drivers found" "Νο screens found" "Nvidia missing" -- τουλάχιστον δεν έσβησε η οθόνη (LG 21'' WIDE). Έχω τρέξει και την εντολή sudo apt-get install nvidia-glx --fix-missing, έπειτα πάλι sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg αλλά πάλι τίποτα. Έχω κολήσει. Τι να κάνω?

Revision history for this message
Best vista killer (vistakiller) said :
#6

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Εχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν είναι στους driver αλλά στις ρυθμίσεις της ανάλυσης της οθόνης σου και το refresh rate.Δοκίμασε να δώσεις ξανά
dpkg-reconfigure xserver-xorg
να επιλέξεις του nvidia driver και να βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις σύμφωνα με το manual της οθόνης σου στα παραπάνω,

Revision history for this message
yoco (contaxis) said :
#7

Ευχαριστώ αλλά δεν τα κατάφερα τελικά, απελπίστηκα και έκανα download την έκδοση Ubuntu Studio 7.10 και έκανα install από τηνν αρχή. Τελικά μπήκα σε γραφικό περιβάλλον με vesa drivers και τώρα θα αναλώσω χρόνο από το σαβατοκύριακο μου για να ξανασετάρω το σύστημα, drivers για nvidia, netgear ασύρματο δίκτυο και boot ρυθμίσεις.... Ελπίζω να πανε όλα καλά και να μην σας ξαναενοχλήσω. Θα ακολουθήσω οδηγίες που παρέχονται από http://www.howtoforge.com/the_perfect_desktop_ubuntustudio_7.10.