dual install Ubunto Vista on Acer aspire3600 with Wubi resulting in error: no such device: c1d7a1d1-5eea-4bf6. Grub recue.

Asked by M. de Coster on 2010-08-04

Op mijn Vista systeem heb ik een installatie van Ubuntu met Wubi gedaan (dual) en daarna de updates laten lopen binnen ubunto. Na opnieuw opstarten zwart scherm met foutmelding:
error no such device: c1d7a1d1-5eea-4bf6 grub rescue. Wie help mij hier weer een werkend systeem van te maken?
Ik heb 1 harde schijf in 2 partities. Windows Vista is pre-installed. heb geen Windows CD/DVD. De AcerAspire3600 heeft geen CD/DVD player. Hoe kom ik terug in Vista en of Ubuntu?

Question information

Language:
Dutch Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Jaap-Willem Dooge
Solved:
2010-08-09
Last query:
2010-08-09
Last reply:
2010-08-05
Best Jaap-Willem Dooge (japydooge) said : #1

Dit probleem heb ik eerder gezien op een Dell Vostro.
Bij een Wubi-installatie werkt de update naar Grub2 niet aangezien de bootloader niet in de MBR van de harddisk zit, en de update daar blijkbaar van uit gaat.
Als je ooit nog een keer Ubuntu installeerd zou ik je aanraden om geen gebruik te maken van Wubi maar vanaf de CD te booten, waar je een nettere dual-boot kan maken. Wubi doet nogal eens lastig, maar daar is het nu te laat voor (en daar kun je ook niets aan doen).

Als je aan een Windows Vista CD/DVD kan komen kun je deze in de rescue mode booten.
Als je vervolgens 'bootrec.exe /fixmbr' en daarna 'bootrec.exe /fixboot' uitvoert, zou in ieder geval je Vista het weer moeten doen. Daarna zou ik Wubi deinstalleren via Software in het Configuratiescherm en een 'volledige' installatie doen waarbij Ubuntu de groote van je Vista-partitie aanpast.

Maak natuurlijk wel voor de zekerheid altijd backups.

Succes!

Ps. een howto voor het opstarten van de Vista recovery vind je hier: http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vista-mbr-repair-broken-vista/

M. de Coster (madcoster) said : #2

Thanks Jaap-Willem Dooge, that solved my question.

M. de Coster (madcoster) said : #3

Het is gelukt met bovenstaande instructie. Probleem was dat ik Vista naar een USB stick moest zien te krijgen en dan via de USB moest booten. Daarna was het een makkie.