Ubuntu niet opstartbaar na vastgelopen distributieupgrade

Asked by Maarten van den Berg

Ik heb geprobeerd ubuntu 9.10 te upgraden naar 10.04, maar halverwege liep mijn computervast, en nu kan ik mijn computer niet meer starten! als ik probeer in recovery mode te starten krijg ik allemaal lijnen tekst onder het logo, ik weet dat dat statusrapporten zijn, als hij bij "Starting AppArmor profiles..." komt, komt er ok achter, en na tien seconden wordt het scherm zwart en blijft het "busy" lampje van mijn computer aan. Kan ik zonder mijn harde schijf te moeten formatteren mijn systeem weer werkende krijgen? (ik heb de live cd van 10.04 en 9.10)

Question information

Language:
Dutch Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Maarten van den Berg
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Soul-Sing (soulzing) said :
#1

moeilijk te zeggen. je bent midden in het upgradeproces vastgelopen. een full recovery lijkt mij dan ondenkbaar. ik hoop heel erg dat je je ./home ergens hebt gebackupt, zodat je met een clean install in ieder geval snel je instellingen en voorkeuren terug kan zetten. of heb je toevallig een dualboot/multiboot system? dan zou je je grub via een live-cd kunnen herstellen via deze handleiding: http://sites.google.com/site/computertip/grub#TOC-De-oude-Grub-Ubuntu-9.04-en-ouder-

Revision history for this message
Soul-Sing (soulzing) said :
#2

megabyte hoe staat het er nu voor?

Revision history for this message
Maarten van den Berg (maartenberg1) said :
#3

Ja, sorry dat ik al zo lang niets zei. Ik was al langere tijd van plan om een nieuwe computer te kopen, en heb dit uiteindelijk maar gedaan. Het was (de oude computer) toch al een afdankertje van school, en nu heb ik een mooie nieuwe waar lekker 10.10 op draait. Ik zal deze bug markeren als gesloten.