Feedback on the Lenovo ThinkCentre M920q - M920q

Asked by Rudolf Ladinig on 2019-02-26

I have severe network problems with M920q. Ubuntu 16.04 networking didn't work at all, after installing 18.04 with hwe-kernel and compiling the network module (e1000e) networking is working for some minutes and then changes to very slow response times (ping abot some 1000 ms ).

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu-Certification Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2019-02-26
Last reply:
2019-03-20
Launchpad Janitor (janitor) said : #1

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

Po-Hsu Lin (cypressyew) said : #2

Po-Hsu Lin suggests this article as an answer to your question:
FAQ #2193: “XXXX is broken, I need to file a bug”.

Po-Hsu Lin (cypressyew) said : #3

Hello,
M920q is quite new (2018), so it's quite normal that some devices are not working with older releases (16.04, which released back in 2016)
If you really needs 16.04, give the 16.04.6 a try, it has a newer kernel that might support the Ethernet device.

You can give it a try with 18.10 or the soon-to-be-released 19.04 (came with the latest 5.0 kernel), if it's still not working, please open a bug report with "ubuntu-bug linux" command.
Thanks

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Rudolf Ladinig for more information if necessary.

To post a message you must log in.