Sound Issue after Update: Dell Vostro 3446

Asked by Anurag on 2015-03-22

I am using dell Vostro 3446 and After updgrade .... No sound..

Dummy Output ( As output device )

Please refer below link :
http://www.alsa-project.org/db/?f=e45e5ed987deaa6de5a9d5acedfc08e23e3841dd

Please assist .. I am new to ubuntu

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu-Certification Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Po-Hsu Lin (cypressyew) said : #1

Hi,
Thanks for attaching the alsa-info file, it seems that you're still using the out-dated 3.5 kernel, which has already reached its End-Of-Life [1].
Please install the newer hardware support to upgrade to 3.13 kernel or upgrade to 14.04 Trusty.

[1] https://wiki.ubuntu.com/1204_HWE_EOL

Po-Hsu Lin (cypressyew) said : #2

Hi,
one question, are you using the pre-installed version of Ubuntu? (Your laptop comes with Ubuntu on it)
Thanks

Anurag (anuragbansal89) said : #3

Yes I am using pre installed version 12.04 LTE .

I run the command to sudo apt-get update and upgrade.
Sound lost completely ... only working with headphone.

Thanks

Joseph Salisbury (jsalisbury) said : #4

Can you open a bug in lanchpad for this issue, so we can debug further? A bug can be opened by running the following from a terminal:

ubuntu-bug linux

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Anurag for more information if necessary.

To post a message you must log in.