Feedback on the Dell Inspiron 1545

Asked by Mahendravadar on 2011-10-12

Upgarding the System from 9 > 10 > 11.04, does not have all the updated drivers of video as of my knowledge, Launcher fails to start saying unsupported hardware. Do need try to download the fresh 11.04 cleaning the existing system ?

let me know the feasible solution to upgrade the video drivers.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu-Certification Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2011-10-12
Last reply:
2011-10-13
Mahendravadar (mahendravadar) said : #1

root#lspci -v
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
 Subsystem: Dell Device 02aa
 Flags: bus master, fast devsel, latency 0
 Capabilities: [e0] Vendor Specific Information: Len=0a <?>
 Kernel driver in use: agpgart-intel

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07) (prog-if 00 [VGA controller])
 Subsystem: Dell Device 02aa
 Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 45
 Memory at f6c00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
 Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
 I/O ports at efe8 [size=8]
 Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
 Capabilities: [90] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit-
 Capabilities: [d0] Power Management version 3
 Kernel driver in use: i915
 Kernel modules: i915

00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
 Subsystem: Dell Device 02aa
 Flags: bus master, fast devsel, latency 0
 Memory at f6b00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=1M]
 Capabilities: [d0] Power Management version 3

Hi,

This version of the 1545 with Intel graphics is certified with Ubuntu 11.04, but unfortunately we only test with a fresh install, so don't have any experience with problems caused by upgrading (especially over several versions as in this case). If you want to avoid a fresh install then I would recommend asking your question in the 'Ubuntu' topic or on a public forum to get a better answer as to exactly how to fix this.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Mahendravadar for more information if necessary.

To post a message you must log in.