Feedback on the Toshiba Satellite A300

Asked by Phearret on 2011-07-05

I am using A300 and update to natty has wireless disabled and unconnectable can't resolve the issue.
rfkill list all
0: phy0: Wireless LAN
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no
1: hci0: Bluetooth
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no
lshw -C network
       description: Wireless interface
       product: PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:03:00.0
       logical name: wlan0
       version: 61
       serial: 00:00:00:00:00:00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=iwlagn driverversion=2.6.38-8-generic
       firmware=228.61.2.24 latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
       resources: irq:45 memory:d4200000-d4201fff
 iwconfig
wlan0 IEEE 802.11abgn ESSID:off/any
          Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm
          Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
 nm-tool
  Type: 802.11 WiFi
  Driver: iwlagn
  State: unavailable
  Default: no
  HW Address: 00:00:00:00:00:00

  Capabilities:

  Wireless Properties
    WEP Encryption: yes
    WPA Encryption: yes
    WPA2 Encryption: yes

however I think that depmod -w shows info
WARNING: duplicate module alias: pci:v00009005d0000809Esv*sd*bc01sc04i* aic79xx
there are about 20 more

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu-Certification Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Phearret
Solved:
2011-12-05
Last query:
2011-12-05
Last reply:
2011-07-05
Ara Pulido (ara) said : #1

The Toshiba Satellite A300 is not certified with Ubuntu.

Please, refer to the forums (http://ubuntuforums.org) to find information on how to run this system with Ubuntu 11.04

Thanks!
Ara.

Phearret (phearret) said : #2

I am not sure if that resolved the issue I was experiencing. The issue was that I was running Meerkat and updating to Natty. Before the update meerkat was able to use the wireless and access the internet. After the update wlan0 was disabled, but eth0 was still enabled. I used the eth connection to search the forums and from that I was able to resolve my issue. I think it had something to do with being root and assigning permissions to users.
http://www.lucagasperini.com/blog/2008-ubuntu-on-toshiba-a300-psaj4e/
The link was what originally suggested to me that I use Ubuntu instead of another distro.
I have since been using Back Track Linux. It doesn't bother me as to whether this is an official distro or not.