Webcam not working with upgrade

Asked by Sheila on 2010-09-13

After doing a clean install of 10.04, everything seems to be working wonderfully, except no webcam! I hit the fn f-10 to toggle it on or off and check in the terminal that it is actually there. But when on Cheese is a black screen and skype is also blank.
I have the bonop2 and now running 10.04 (was on 8.xx). Am I missing a step somewhere? I have re-installed the 76 drivers and still the same thing (re-booted too) :o)

Thank you for your time in reading this.

Sheila
who needs to see her grandson via skype! (we live too far apart)

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
System76 Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2010-09-13
Last reply:
2010-09-14
Thomas Aaron (tom-system76) said : #1

Shelia,

The webcam on your bonp2 should work out of the box with 10.04.

Please shut Cheese down. Also, *comletely* turn Skype off (i.e. click the icon on the upper toolbar and select "quit" from the resulting submenu).

Now turn only cheese on. Does the cam work?

If not turn completely close cheese down again. Press Fn and F10 *simultaneously.* Now open Cheese back up. Did that work?

If not, your webcam is bad. Please contact support...at...system76...dot...com for further instructions.

Best,
Tom

Sheila (tngcritters) said : #2

Hi Tom:
Thank you for answering me my cry for help :o)
I sent off an email to System76's support. I hope I can get this resolved soon! I need my grandson over skype fix (he is 2 yrs old and thinks Grandma is in his mom's computer!)! *<:o)

Sheila

Thomas Aaron (tom-system76) said : #3

We'll get you taken care of. ;)

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Sheila for more information if necessary.

To post a message you must log in.