Stellarium 0.14.2 Freezes

Asked by Tim on 2016-03-18

We recently upgraded to Stellarium 0.14.2 and each time we launch the application, it freezes. We have updated the video drivers but it still freezes each time. We are running Windows 7. Any ideas on how we can fix this issue?

Thank you!

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Stellarium Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2016-03-18
Last reply:
2016-03-18
Alexander Wolf (alexwolf) said : #1

Please show log.

Tim (tmiller2) said : #2

2016-03-02T13:25:07
Windows 7
Compiled using MSVC++ 12.0 (Visual Studio 2013)
Qt runtime version: 5.5.1
Qt compilation version: 5.5.1
Addressing mode: 64-bit
Total physical memory: 5053 MB
Available physical memory: 3145 MB
Physical memory in use: 37%
Processor speed: 2693 MHz
Processor name: Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz
Processor speed: 2693 MHz
Processor name: Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz
C:\Program Files\Stellarium\stellarium.exe
 -------------------------------------------------------
[ This is Stellarium 0.14.2 - http://www.stellarium.org ]
[ Copyright (C) 2000-2016 Fabien Chereau et al. ]
 -------------------------------------------------------
Writing log file to: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\log.txt"
File search paths:
  0 . "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium"
  1 . "."
Config file is: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\config.ini"
Detected: OpenGL "4.5"
Driver version string: "4.5.13399 Compatibility Profile Context 15.200.1065.0"
GL vendor is "ATI Technologies Inc."
GL renderer is "AMD RADEON HD 6350"
GL Shading Language version is "4.40"
GLSL Version Number detected: 4.4
GLSL version is fine, we should not see a graphics problem.
Cache directory is: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Local\\stellarium\\stellarium\\cache"
Sky language is "en_US"
Application language is "en_US"
Loading Solar System data ...
Loading star data ...
Loading \.\\stars\\default\\stars_0_0v0_5.cat\": 0_0v0_2; 4963"
Loading \.\\stars\\default\\stars_1_0v0_5.cat\": 1_0v0_2; 21598"
Loading \.\\stars\\default\\stars_2_0v0_5.cat\": 2_0v0_2; 150090"
Loading \.\\stars\\default\\stars_3_1v0_3.cat\": 3_1v0_3; 428466"
Finished loading star catalogue data, max_geodesic_level: 3
QObject::connect: Cannot connect (null)::stateChanged(QNetworkSession::State) to QNetworkReplyHttpImpl::_q_networkSessionStateChanged(QNetworkSession::State)
navigation/preset_sky_time is a double - treating as jday: "2451514.25001"
Reloading DSO data...
Loaded 10756 DSO records
Loading DSO name data ...
Loaded 221 / 297 DSO name records successfully
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
Loading star names from ".\\skycultures\\western\\star_names.fab"
Loaded 340 / 340 common star names
Loading star names from ".\\stars\\default\\name.fab"
Loaded 4506 / 4506 scientific star names
Loading variable stars from ".\\stars\\default\\gcvs_hip_part.dat"
Loaded 6916 / 6916 variable stars
Loading cross-index data from ".\\stars\\default\\cross-index.dat"
Loaded 108279 / 108279 cross-index data records
Loaded 88 / 88 constellation records successfully for culture "western"
Loaded 85 / 85 constellation art records successfully for culture "western"
Loaded 88 / 88 constellation names
Loading constellation boundary data ...
Loaded 782 constellation boundary segments
Initializing basic GL shaders...
Creating GUI ...
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
Loaded plugin "Exoplanets"
Exoplanets: file format is wrong! Error: Invalid JSON value: "<!DOCTYPE"
Exoplanets: default exoplanets.json to "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\modules\\Exoplanets\\exoplanets.json"
Exoplanets: loading catalog file: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\modules\\Exoplanets\\exoplanets.json"
Loaded plugin "FOV"
Loaded plugin "MeteorShowers"
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
MeteorShowersMgr: Loading catalog file: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\modules\\MeteorShowers\\showers.json"
Loaded plugin "Novae"
Novae: version of the catalog: 1
Novae: loading catalog file: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\modules\\Novae\\novae.json"
Loaded plugin "Oculars"
Ocular plugin - press Command-O to toggle eyepiece view mode. Press ALT-o for configuration.
Oculars::validateIniFile ocular.ini exists at: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\modules\\Oculars\\ocular.ini" . Checking version...
Oculars::validateIniFile found existing ini file version 3
Loaded plugin "Satellites"
Satellites: loading catalog file: "C:\\Users\\tmiller2\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\modules\\Satellites\\satellites.json"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-27" "40422"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-28" "40423"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-22" "40428"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-10" "40429"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-5" "40453"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-6" "40454"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-11" "40459"
Satellite has invalid orbit: "FLOCK 1B-12" "40460"
Loaded plugin "SolarSystemEditor"
Using the ssystem.ini file that already exists in the user directory...
Unable to find module called "TimeZoneConfiguration"
Loaded plugin "TimeZoneConfiguration"
IP answer: "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\" \"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\">\n<html>\n <head>\n <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\" />\n <title>The requested URL could not be retrieved</title>\n <link href=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/default.css\" rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" />\n <script type=\"text/javascript\" src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/default.js\"></script>\n </head>\n <body onload=\"checkResize();\">\n <div id=\"emsg_large\"></div>\n <div id=\"page\">\n <div id=\"header\">\n <div><img src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/topbar_left.png\" width=\"6\" height=\"72\" border=\"0\" /></div>\n <div id=\"company_logo\"><img src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/logo.png\" border=\"0\" /></div>\n <div id=\"company_text\"><h1 class=\"orange\"></h1></div>\n <div><img src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/topbar_right.png\" width=\"6\" height=\"72\" border=\"0\" /></div>\n </div>\n <br class=\"clearer\" />\n\n <div id=\"content\">\n <img src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/warning.png\" border=\"0\" align=\"left\" />\n <h1 class=\"orange\">An error occurred while handling your request</h1>\n\n <div class=\"line\">\n <div class=\"label\">While trying to retrieve the URL:</div>\n <div class=\"desc\"> \n <span>http://freegeoip.net/csv/</span>\n </div>\n </div>\n\n <div class=\"line\">\n <div class=\"label\">The content could not be delivered due to the following condition:</div>\n <div class=\"desc\"> \n Unknown error\n </div>\n </div>\n\n <div class=\"line\">\n <div class=\"label\"></div>\n <div class=\"desc\"> \n \n </div>\n </div>\n <br class=\"clearer\" />\n </div> <!-- END: div#content -->\n <br class=\"clearer\" />\n\n <div id=\"footer\">\n <div><a href=\"http://www.sophos.com\" target=\"_blank\" title=\"Sophos\"><img src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/footer_left.png\" width=\"136\" height=\"33\" border=\"0\" /></a></div>\n <div class=\"orange\" id=\"copyright\">Powered by UTM Web Protection</div>\n <div><img src=\"http://passthrough.fw-notify.net/static/footer_right.png\" width=\"6\" height=\"33\" border=\"0\" /></div>\n </div> <!-- END: div#footer -->\n </div> <!-- END: div#page -->\n </body>\n</html>\n"
StelLocationMgr: Malformatted answer in IP-based location lookup:

StelLocationMgr: Will not change location.
Exoplanets: starting update...
QObject::connect: Cannot connect (null)::stateChanged(QNetworkSession::State) to QNetworkReplyHttpImpl::_q_networkSessionStateChanged(QNetworkSession::State)
Novae: starting update...
QObject::connect: Cannot connect (null)::stateChanged(QNetworkSession::State) to QNetworkReplyHttpImpl::_q_networkSessionStateChanged(QNetworkSession::State)

Alexander Wolf (alexwolf) said : #3

Please disable all updates in the plugins or allow Stellarium connect to Internet.

Tim (tmiller2) said : #4

I am trying to find out how to disable all updates in the plugins but I cannot find the information. How do we disable the updates for plugins? Thanks!

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Tim for more information if necessary.

To post a message you must log in.