No audio No video after export

Created by troy2015 on on 2014-12-31
Keywords:
Audio Video Export
Last updated by:
Olivier Girard on on 2015-01-25

Often, when an user report a bug, the issue and then the solution comes from not Openshot himself but one of his dependencies.
BTW think to take a look at our FAQ's. Those give you often the solution to resolve it.
Among thoses, two are the most important : MLT i.e the video framework and FFmpeg.
Among all bugs reported, (like this one : https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/1391109) the mainly solution is to update of those either MLT (like this link : https://askubuntu.com/questions/541635/no-audio-in-rendered-video-files/548279) either FFmpeg either the both.
Another issue with FFmpeg for Debian and Ubuntu and derivated is than users are using his fork : libav or avconv.
The solution to update FFmpeg is to follow this faq: https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/1040
The solution for update MLT is this faq : https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/1861

Souvent, quand un utilisateur rapporte un bogue, le problème et donc la solution ne vient pas d'Openshot lui-même mais d'une de ces dépendances. BTW Pensez à jeter un oeil à nos FAQ. Celles-ci vous donne souvent la solution pour le résoudre.
Parmi celles-ci, deux sont les plus importantes : MLT cad le framework video et FFmpeg.
Parmi tous les rapports de bogues, (comme celui-ci: https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/1391109) la solution principale est de mettre à jour ceux-ci soit MLT (comme ce lien : https://askubuntu.com/questions/541635/no-audio-in-rendered-video-files/548279) soit FFmpeg soit les deux.
Une autre issue avec FFmpeg pour Debian et Ubuntu et dérivés est que les utilisateurs utilisent son fork : libav ou avconv.
La solution pour mettre à jour ffmpeg est de suivre cette faq : https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/1040
La solution pour mettre à jour MLT est de suivre cette faq : https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/1861