no mail report

Asked by robert leleu on 2009-04-26

I configured the report tab to receive a mail report at my usual address, using my usual smtp, and checked that the mail test gave an OK answer.

However I don't receive any report...... (I tried to find a nssbackup log file, but did not succeed)

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
nssbackup Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2009-08-18
Last reply:
2010-01-28
PirBoazo (pierre-boizot-name) said : #1

Hi
The log file is nssbackup.log in the directory of the backup.

A+
Pierre

OK, I found the logs files, and didn't find in it any mention about sending a report mail.
Googling, I found that other users used this report system.

so why is it that It doesn't work for me?

thanks for any help

Launchpad Janitor (janitor) said : #3

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

To get a mail report from nssbackup, perhaps should I install somme program, (postfix for instance), shouldn't I?

Launchpad Janitor (janitor) said : #5

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

Always trying, with no result, to receive a mail report from nssbackup
here is my conf file for the relevant part (this conf get a positive answer when I check it):

[report]
from = NSsbackup Daemon <email address hidden>
to = <email address hidden>
smtppassword = .........(here is in clear my password)
smtpuser = <email address hidden>
smtpport = 587
smtpserver = smtp-msa.orange.fr

the more curious is that I found that I previously, in last december, succeeded, but in the most relevant part I find no clue to understand how I did....

Received: from [127.0.1.1] (ANantes-157-1-12-43.w86-214.abo.wanadoo.fr [86.214.139.43])
 by mwinf2352.orange.fr (SMTP Server) with ESMTP id 1DBE47000094
 for <email address hidden>; Fri, 19 Dec 2008 12:12:29 +0100 (CET)
X-ME-UUID: <email address hidden>
X-ME-User-Auth: <email address hidden>
Content-Type: multipart/mixed; boundary="===============0673261118=="
MIME-Version: 1.0
Subject: [NSsbackup] [Default Profile] Report of 2008-12-19 12:12:28.651001
From: <email address hidden>
To: <email address hidden>
Message-Id: <email address hidden>
Date: Fri, 19 Dec 2008 12:12:29 +0100 (CET)

it works now.....I doesn't understand why....
I let the question open, but I'll close it next time launchpad advises about this topic.

Launchpad Janitor (janitor) said : #8

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

Ok it goes on working, so my question is closed.

Hello Robert;

If you want to close it, can you put the status to solved ?

regards

Setting status to solved.