OverflowError while generating events @ 100TeV center-of-mass energy

Asked by HH on 2019-09-07

Dear Dr. Olivier,

I ran madgraph 2.6.6 to generate events (with pythia8 & Delphes ON) using options multi_run 40, number of events=25000, nb_core=10. Everything looks normal until the program reaches INFO: Running Systematics computation. Below is the details:

INFO: Running Systematics computation
INFO: Idle: 2, Running: 8, Completed: 0 [ current time: 20h28 ]
WARNING: program /usr/bin/python -O /cmsdata3/haghighat/sw/MG5_aMC_v2_6_6/jbjb100TeV0/bin/internal/systematics.py unweighted_events.lhe ./tmp_1_unweighted_events.lhe.gz --mur=0.5,1,2 --muf=0.5,1,2 --pdf=errorset --start_event=2500 --stop_event=5000 --result=./log_sys_1.txt --lhapdf_config=/home/haghighat/sw/MG5_aMC_v2_6_6/HEPTools/lhapdf6/bin/lhapdf-config launch ends with non zero status: 1. Stop all computation
INFO: Idle: 0, Running: 9, Completed: 1 [ 4.2s ]
INFO: Running Systematics computation
INFO: # events generated with PDF: NNPDF23_lo_as_0130_qed (247000)
INFO: #Will Compute 145 weights per event.
INFO: # currently at event 0 [elapsed time: 0.047 s]
Command "import command ../event.txt" interrupted in sub-command:
"multi_run 40" with error:
OverflowError : (34, 'Numerical result out of range')
Please report this bug on https://bugs.launchpad.net/mg5amcnlo
More information is found in '/cmsdata3/haghighat/sw/MG5_aMC_v2_6_6/jbjb100TeV0/run_01_0_tag_1_debug.log'.
Please attach this file to your report.
INFO: storing files of previous run
gzipping output file: unweighted_events.lhe
INFO: Done
INFO:
quit

Any help would be highly appreciated
Thanks in advance

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
MadGraph5_aMC@NLO Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2019-09-07
Last reply:
2019-09-07

I do not know how to help you with that few informations.
Could you follow the instructions? (Namely:
Please report this bug on https://bugs.launchpad.net/mg5amcnlo
More information is found in '/cmsdata3/haghighat/sw/MG5_aMC_v2_6_6/jbjb100TeV0/run_01_0_tag_1_debug.log'.
Please attach this file to your report.)

I have created a bug report for this, please attach the information on that thread
Cheers,

Olivier

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask HH for more information if necessary.

To post a message you must log in.