Sound problems

Asked by Noaoko15 on 2009-09-25

Hi, i've just installed and configured Me TV. Video is ok but i'm getting no sound whatsoever. Xine's got no sound either. Rythmbox and Totem have no sound issues. I've tried changing Xine's audio driver in Me TV's preferences with no luck.

Any ideas?

Thank you so much.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Me TV Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Scott Evans
Solved:
2009-09-25
Last query:
2009-09-25
Last reply:
2009-09-25
Scott Evans (vk7hse) said : #1

Hi, Just a few questions back at you!

What version of Me TV are you using?

What Linux distribution are you using?

and any other detail of system etc would be handy as well ;)

On Fri, 2009-09-25 at 09:09 +0000, Noaoko15 wrote:

> New question #83802 on Me TV:
> https://answers.launchpad.net/me-tv/+question/83802
>
> Hi, i've just installed and configured Me TV. Video is ok but i'm getting no sound whatsoever. Xine's got no sound either. Rythmbox and Totem have no sound issues. I've tried changing Xine's audio driver in Me TV's preferences with no luck.
>
> Any ideas?
>
> Thank you so much.
>
>
>

--
Scott Evans VK7HSE
Phone: +61362291658
Mobile: +61417586157
Skype: vk7hse
<email address hidden>
http://www.vk7hse.hobby-site.org
PGP/GPG Key ID 437E00F9

--
This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed.
If you have received this email in error please notify the system manager. This message contains confidential information and is intended only for the
individual named. If you are not the named addressee you should not disseminate, distribute or copy this e-mail. Please notify the sender immediately
by e-mail if you have received this e-mail by mistake and delete this e-mail from your system. If you are not the intended recipient you are notified
that disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.

Noaoko15 (hangthedjhangthedj) said : #2

Sorry, i should've posted more useful information.

Me TV 0.7.16.

Ubuntu 9.04

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz, NV28 [GeForce4 Ti 4200 AGP 8x] Video Card, KWorld/VStream XPert DVB-T

In the Device Manager i can see two Audio controllers: VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller and CM8738

Thank you for your reply

Scott Evans (vk7hse) said : #3

That's fine! ...

Ok the version that is in the universe repositories for Jaunty is old!
so it would pay to update the the latest version available. Take a look
at ... https://launchpad.net/me-tv as Launchpad has just released
version 3.0 this makes things a little easier for the user! ... see that
there is some big green boxes on the right hand side they have the
packages I built for this project! (I assuming you are using i386 and
not amd64) click on this
http://launchpad.net/me-tv/stable/1.0.0/+download/me-tv_1.0.0-0ubuntu1~jaunty1_i386.deb and remember where you download it to! make sure that you don't have Me TV running, and depending on what you are more comfortable with you can either open a terminal (change to where you downloaded the .deb) then type "sudo dpkg -i me-tv_1.0.0ubuntu1~jaunty1_i386.deb" (without quotations!) and this will update to the current release. Or if you are more comfortable with a GUI then use Gdebi to achieve the same.

This newer version uses a custom xine engine so there is no longer the
need for xine! Hopefully this resolves your issue... Let us know how
you go :)

On Fri, 2009-09-25 at 09:46 +0000, Noaoko15 wrote:

> Question #83802 on Me TV changed:
> https://answers.launchpad.net/me-tv/+question/83802
>
> Status: Answered => Open
>
> Noaoko15 is still having a problem:
> Sorry, i should've posted more useful information.
>
> Me TV 0.7.16.
>
> Ubuntu 9.04
>
> Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz, NV28 [GeForce4 Ti 4200 AGP 8x] Video
> Card, KWorld/VStream XPert DVB-T
>
> In the Device Manager i can see two Audio controllers:
> VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller and CM8738
>
> Thank you for your reply
>

--
Scott Evans VK7HSE
Phone: +61362291658
Mobile: +61417586157
Skype: vk7hse
<email address hidden>
http://www.vk7hse.hobby-site.org
PGP/GPG Key ID 437E00F9

--
This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed.
If you have received this email in error please notify the system manager. This message contains confidential information and is intended only for the
individual named. If you are not the named addressee you should not disseminate, distribute or copy this e-mail. Please notify the sender immediately
by e-mail if you have received this e-mail by mistake and delete this e-mail from your system. If you are not the intended recipient you are notified
that disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.

Noaoko15 (hangthedjhangthedj) said : #4

I followed yous instructions with no luck...no sound yet. Also, now i'm getting this message "Failed to find PMT ID for service" on some channels which wont work now.

Best Scott Evans (vk7hse) said : #5

The quick fix for that is to delete all your channels and do a rescan.
if Me TV ever misbehaves badly, just either rename or delete ~/.me-tv
this will remove all setting to start afresh.

also double check to make sure that the sound card you are using is
selected in your system settings (if you have multiple cards)

I have to admit that I'm having some issues with pulseaudio in that some
things will play sound and some wont! the only fix I have found thus far
is a reboot when it happens! (very annoying!)

On Fri, 2009-09-25 at 10:21 +0000, Noaoko15 wrote:

> Question #83802 on Me TV changed:
> https://answers.launchpad.net/me-tv/+question/83802
>
> Status: Answered => Open
>
> Noaoko15 is still having a problem:
> I followed yous instructions with no luck...no sound yet. Also, now i'm
> getting this message "Failed to find PMT ID for service" on some
> channels which wont work now.
>

--
Scott Evans VK7HSE
Phone: +61362291658
Mobile: +61417586157
Skype: vk7hse
<email address hidden>
http://www.vk7hse.hobby-site.org
PGP/GPG Key ID 437E00F9

--
This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed.
If you have received this email in error please notify the system manager. This message contains confidential information and is intended only for the
individual named. If you are not the named addressee you should not disseminate, distribute or copy this e-mail. Please notify the sender immediately
by e-mail if you have received this e-mail by mistake and delete this e-mail from your system. If you are not the intended recipient you are notified
that disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.

Noaoko15 (hangthedjhangthedj) said : #6

Well...i made a reboot and it worked!! i have sound now!i lost a couple of channels when i re-scanned though (any ideas on this?), but the main problem is fixed.

Thank you so much!!!!!

Noaoko15 (hangthedjhangthedj) said : #7

Thanks Scott Evans, that solved my question.

Scott Evans (vk7hse) said : #8

For the channels that you lost it could just be that they are marginal and
at the time of scanning they were not picked up. As a guide DVB-T signals
need to be between 60%- 90% for optimum reception.

--
Scott Evans VK7HSE
Phone: +61362291658
Mobile: +61417586157
Skype: vk7hse
<email address hidden>
http://www.vk7hse.hobby-site.org
PGP/GPG Key ID 437E00F9

--
This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed.
If you have received this email in error please notify the system manager. This message contains confidential information and is intended only for the
individual named. If you are not the named addressee you should not disseminate, distribute or copy this e-mail. Please notify the sender immediately
by e-mail if you have received this e-mail by mistake and delete this e-mail from your system. If you are not the intended recipient you are notified
that disclosing, copying, distributing or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited.

Noaoko15 (hangthedjhangthedj) said : #9

A re-scan solved this. Thank you for your time. Great support for a great application!