Nu este o intrebare!

Asked by catalinux

     Pt ca nu am gasit un forum destinat kiwi si pt ca singura cale de a comunica cu cineva din echipa kiwi este asta (forumul ubuntu.ro nu cred ca m-ar ajuta) o sa incerc sa pun aici cateva idei/sugestii pt membrii echipei kiwi, mai ales ca am citit pe blog ca pt urmatoare versiune nu sunt cereri.
     Sunt nou in Linux, am inceput acum putin timp cu Ubuntu, apoi am incercat alte 10 distributii. Astazi am dat o sansa si variantei Ro Ubuntu, insa pt ca distributia este una romaneasca m-am gandit sa fac cateva sugestii. Prima chestiune este mai recenta (gusty) si anume un bug conform caruia driverul restrictionat (placa video) nu poate fi activat in limba romana (am anuntat asta in launchpad acum ceva timp) si asta cred ca este o problema destul de serioasa pt o "distributie romaneasca". Am setat lb engleza, insa dupa ce am activat driverul nu am mai putut reveni la limba romana si intr-un final m-am ales cu un crash. Sper ca aceasta situatie sa poata fi rezolvata printr-un update. Interfata grafica pt pppoe este de nota 10, cu toate ca datorita help-ului ubuntu, extraordinar de bine pus la punct, am reusit sa ma conectez si din consola la vremea respectiva.
    Ce as dori eu sa mai gasesc in Kiwi? In primul rand o delimitare estetica mai clara intre ubuntu si kiwi. Am rams un pic socat sa vad ca in dreptul meniului apare logo-ul "ubuntu" si nu cel "kiwi". Ar fi de preferat daca in timpul boot-arii nu ar mai aparea portocaliu, ecranul verde de la logare este foarte frumos si ar trebui pastrat ca ambianta generala la bootare. As fi vrut sa vad cel putin un alt wallpaper, personalizat kiwi, sau chiar o tema personalizata. Mi-a placut abordarea meniului, in stil SUSE, a celor de la linuxmint, care pe langa faptul ca este mult mai practica este si mai placuta din pct de vedere estetic si ar extraordinar daca s-ar implenta si in kiwi. Ar fi interesant daca s-ar reusi un ecran grub grafic, in stilul celui de la Mandriva, personalizat Kiwi, care sa aiba doar optiunile: Boot Kiwi, Kiwi safe mod si Windows. Pe langa toate astea este bine ca distributia sa aiba toate codecurile, pt mp3, dvd etc. (cred ca multe codecuri sunt deja instalate, insa dupa crash nu m-am mai jucat cu os-ul).
    Cam asta ar fi, sper ca nu am deranjat pe nimeni, mai ales ca sunt un pic pe dinafara cu subiectul, insa m-as bucura nespus sa vad o distrbutie romaneasca de top.

    Numai bine!

Question information

Language:
Romanian Edit question
Status:
Solved
For:
Kiwi Linux Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Adi Roiban
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Jani Monoses (jani) said :
#1

Salut,

e ok si aici, dar se puteau face aceste sugestii si pe lista kiwilinux de pe google groups care e mentionata pe site.
Cea cu driverul restrictionat e o observatie buna, cred ca ar trebui sa grabim acest fix in loc sa asdteptam sa apara in ubuntu.
Lehgat de arwork incercam sa ramanem deocamdata cat mai aporape de ubutu sa fie clar ca e 99% aceeasi distributie si sa
nu fie schimbari fara folos efectiv. Ecranul maro la butare e bug cunoscut, nu e specific kiwi.

Revision history for this message
Best Adi Roiban (adiroiban) said :
#2

salut.

forum-ul ubuntu.ro ar trebui sa fie si forumul pentru kiwi. kiwi fiind un linux pentru romania.
cred ca marea problema cu forum-ul ubuntu.ro este lipsa utilizatorilor de kiwi linux.
momentan se poarta discutii pentru promovarea forumului ubuntu.ro drep forum oficial kiwilinux si speram sa finalizam discutiile cat mai curand.

meniul de start din linuxmint este chiar meniul realizat de novell si care a aparut prima data in suse 10.1.
versiunea de GNOME este inclusa deja in Ubuntu 7.10 si implicit si in Kiwi 7.10 iar pachetul se numeste gnome-main-menu.

pe forumul international ubuntu poti gasi o versiune neoficiala a acestui meniu (vezi ultima pagina)
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=229014

inca se discuta introducerea acestui meniu drept meniu implicit in Ubuntu. Ideea e ca sunt facilitati noi pe care acest meniul le ofera sau sunt si functionalitati importante ce lipsesc din el si sunt incluse in meniul actual. Ex conectare la un server sau distinctia dintre preferinte si adminitrare.

Un alt pachet ce a facut cap de afis la lansarea suse este international clock (tot asa seamana cu cel din vista)
http://dev.compiz-fusion.org/~wfarr/posts/15-intlclock-package-for-gutsy-available

Ideea e ca in ubuntu optiunile implicite sunt cele usor de folosit de catre majoritatea utilizatorilor. Acest lucru nu insemna ca utilizatorii avansati sunt neglijati, doar ca ei trebuie sa isi activeze explicit aceste optiuni.

Revision history for this message
catalinux (catalin-cinca) said :
#3

Thanks Adi Roiban, that solved my question.