Upgrade-Problem (Intrepid => Jaunty)

Asked by Hochhaltinger on 2009-06-30

I upgraded two PCs from 8.10 to 9.04 using the direct way via internet and the 'Aktualisierungsverwaltung' (= upgrade manager?).
I did it by chosing always the 'default' choice in every step (just pressing [Enter] - [Enter] - [Enter]...) and after this upgrade BOTH PCs were not able to start their X server. in both cases (due to lack of enough Linux expertise) I had to make a totally new installation from scratch, therefor loosing all user settings (Yes, I know - only Klingons don't make backups... - but...)

Both PCs use a Nvidia graphic card (and an AMD CPU).
And on both PCs the earlier made upgrade (from 8.04 to 8.10) -- also made the same way and also taking only the 'default' choices -- did work fine.

Did anyone report similar problems?
Could it be caused by the Nvidia hardware?
And is there some alternative or workaround?

It will be nice if this problem would not occur in future Ubuntu versions.

With regards

Adolf Hochhaltinger

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
One Hundred Papercuts Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2009-06-30
Last reply:
2009-07-10

Hi Adolf.
Without the logs from the upgrade we are unable to help you.
Next time please collect the upgrade logs, file a bug and attach them to the bug report.
See this wiki page for more information:
https://wiki.ubuntu.com/DebuggingUpdateManager

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Hochhaltinger for more information if necessary.

To post a message you must log in.