The Bug - The panel encountered a problem while loading "OAFIID:GNOME_GnoMenu"- still exists in Gnomenu 2.3 inside karmic . Help to solve .

Asked by DrG on 2010-01-18

Help to solve the bug "OAFIID:GNOME_GnoMenu"-( in Gnomenu 2.3 inside karmic) .

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
GnoMenu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
DrG
Solved:
2010-01-19
Last query:
2010-01-19
Last reply:
2010-01-18
technoshaun (shaun-marolf) said : #1

You should not be getting that bug. Helder finally squashed it some time ago.

Open a terminal and run "GnoMenu.py run-in-window" without the quotes of course. Please copy and past the terminal output to this discussion.

DrG (drsganesh) said : #2

At first it was
----------------------------------------------------
gconf backend
GnoMenu 2.3
python numpy not installed , some effects and gtk native colors wont be available
settings load
settings load
gmenu found, using it as default menu parser
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Element'
-------------------------------------------------------

Then I installed python-numpy
then the out put in terminal changed to
---------------------------------------------------------
gconf backend
GnoMenu 2.3
settings load
gmenu found, using it as default menu parser
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Element'
48
start
shaping window
loading icon cache
menu restart favorites
deskbar found - binding
position changed
show
first
------------------------------------------
The menu appeared in a window

But when adding GNOMENU to panel the same OAFIID error .

DrG (drsganesh) said : #3

Note that the OS is Ubuntu Karmic Desktop edition ( no upgrades ) .

technoshaun (shaun-marolf) said : #4

Please update Ubuntu. Install bzr (sudo apt-get install bzr) then download the latest development snapshot with the command bzr branch lp:gnomenu

If that does not fix the issue I will reactivate the OAFIID bug for investigation.

DrG (drsganesh) said : #5

I think it is better to try this Your self . The you may get more technical details . Then if it doesn't exist , the mark the question as solved .

technoshaun (shaun-marolf) said : #6

I am running that configuration and I have no issues.

DrG (drsganesh) said : #7

OK technoshaun - Then I am marking this as solved . I will try further in Lucid .