Poslání sms na číslo u kterého nevím jakému operátorovi patří

Asked by Michal Koles

Šlo by, aby podle čísla sám program vybral SMS bránu?

trochu OT

koupím si SIM od O2, uzavřu smlouvu s O2 po vypršení smlouvy, přejdu třeba k Vodafonu, číslo od O2 mi zůstane. můžou požívat nadále bránu O2 nebo musím použít bránu vodafone ? Z této situace pramení můj dotaz.

Question information

Language:
Czech Edit question
Status:
Answered
For:
Esmska Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#1

Přemýšlíš nad tím úplně špatně. Esmska je pouze rozhraní k webovým stránkám, aby bylo používání jednodušší. Není to mobil. Esmska nemá šanci vědět, která brána dané číslo přijme a která jej odmítne. Ty si musíš bránu zvolit, stejně jako v prohlížeči bys musel otevřít nějakou webovou stránku a přes ni sms poslat. Pokud víš, která brána daného příjemce přijme, tak ji použij. Pokud nevíš, tak ti nezbývá než to postupně vyzkoušet (nebo použít některou z placených, které zasílají na libovolné číslo).

Ještě jednou zopakuji, že Esmska pouze usnadňuje posílání zpráv přes jednotlivé internetové brány. Představ si to, jako by uvnitř otevřela neviditelný Firefox, otevřela příslušnou stránku, vyplnila všechna políčka a stiskla Odeslat. Toť vše. Jakou brána vrátí odpověď, to netuší.

Revision history for this message
WastingDouglas (wastingdouglas) said :
#2

Jednoduse,proste napis to cislo,kam to chces poslat a musis presne zvolit branu,u ktery je to cislo registrovany,priklad:ted sem poslal testovaci smsku na cislo,co ma predvolbu Vodafone,ale je to prave preneseny cislo na Telefoniku,takze sem zvolil branu O2 a odeslalo to bez problemu.tohle urcite pujde i u jinych operatoru.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Michal Koles for more information if necessary.

To post a message you must log in.