Podpora Multi user

Asked by Martin

Ahoj,

chtel jsem se zeptat, zda-li je v aktualni verzi (1.3) moznost program spoustet pod vicero uzivateli bez nutnosti prepinani windows uctu? S manzelkou sdilime jeden account na jednom pocitaci a cestu vytvoreni vice windows uctu nechci jit (ale chapu, ze to standardni reseni).

Napadlo me, jestli nelze program spustit s argumentem odkazujicim na config daneho uzivatele? Bych pak vytvoril dva shortcuty kazdy by spoustel esmsku s jinym argumentem (i.e. esmska -manzeka).

Druha cesta je instalace 2 portable verzi do ruznych adresaru a vytvoreni zastupcu do jednotlivych adresaru. To se mi zda jako nejmene "ciste" reseni, ale asi by slo.

Mohl bych poprosit o odpoved jestli se me myslenky ubiraji dobrym smerem nebo multi-user lze jen pres ucty ve windows? Dekuji a jsem s pozdravem.

Question information

Language:
Czech Edit question
Status:
Answered
For:
Esmska Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#1

Ahoj, přesně jsi to všechno vystihl. Buď použít více systémových účtů (standardní přístup), nebo používat volbu --config a udělat si na to spouštěče, nebo alespoň jednu z instancí programu mít v "portable" verzi (což je mimochodem to stejné, jako spustit program s --portable).

Je jenom na tobě, co ti přijde snazší, fungovat by mělo všechno.

Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#2

Ještě doplním, že když program spustíš v příkazovém řádku jako "esmska.exe --help", tak uvidíš podporované volby příkazové řádky.

Revision history for this message
Martin (martin78cz) said :
#3

Dekuji za odpoved. Zatim jsem na zacatku - v prikazovem radku mi "esmska-portable.exe --help" zadny vypis negeneruje. Nevim co delam spatne :o( Mohl bych poprosit o nejaky priklad jak spustit esmsku pro uzivatele "Martina"?

Jeste jednou dekuji.

Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#4

Máš pravdu, úplně jsem zapomněl, jaký je na Windows používání konzolových příkazů peklo. Přes exe to fungovat nebude, ale když to spustíš ručně přes javu, tak volby příkazové řádky fungovat budou. Popsáno je to zde:

https://code.google.com/p/esmska/wiki/FAQ#Does_the_program_have_some_advanced_settings?

Revision history for this message
Martin (martin78cz) said :
#5

Dekuji. Vse funguje tak jak ma (a pres SugarSync i synchronizuje). Manzelka si pochvaluje prehlednost a jednoduchost programu.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Martin for more information if necessary.

To post a message you must log in.