problem s odesilanim sms pres proxy

Asked by Jaroslav Bendl

Dobry den,
pouzivam verzi 0.20.0 a nevim v cem je problem, ale nejde mi odeslat sms na O2, at v neregistrovane verzi, tak ani v registrovane, ani v sms.cz (na obe tyto registrovane mam registraci). Nevim jestli mam neco spatne nastavene, zda v zalozce Connection musi byt zadane nejake HTTP proxy, nebo ne, nebo jestli je nejakym zpusobem chyba v Java (pouzivam Java 6) a jakym zpusobem je zde nastaveno pripojeni k internetu. Pri odesilani se zobrazi "An unknown error has ocured. The gateway provider has probably changed its webpages or has a problem with them correctly." Pri pokusu o aktualizaci se zobrazi "Retrieving update information failed!".
Predem dekuji za pomoc!

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Esmska Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Jaroslav Bendl
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#1

Máte problém s připojením k Internetu. Operační systém? Používáte nějakou proxy (ve webovém prohlížeči)?

Revision history for this message
Jaroslav Bendl (jaroslav-bendl) said :
#2

To jsem si myslel. Zkousim to v praci a zrejme je tu u nas nejaky sotek v nastaveni internetu, ktery to blokuje, nebo nevim. OS mame Win XP Professional, version 2002, SP 3 a kdyz otevru IE, tak v nastaveni proxy vidim toto: proxy.europe.ups.com:8080 Zadal jsem to do programu ve formatu proxy.europe.ups.com:8080 a zkousim odeslat sms a zda se ze pracuje, ale jeste ta sms neodesla. Zrejme delam neco spatne

Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#3

Tak to je určitě nastavením proxy. Zkuste si nechat zkontrolovat aktualizace bran. Pokud to bude fungovat, tak vám Internet v Esmsce jede. Pokud to napíše chybu nebo to bude strašně dlouho kontrolovat, tak je s připojením problém.

Klasickou proxy program podporuje (tzn. vy zřejmě vyplníte políčko HTTP proxy). Pokud však v IE s proxy používáte k připojení ještě nějaké jméno a heslo, tak to už program nepodporuje.

Revision history for this message
Jaroslav Bendl (jaroslav-bendl) said :
#4

Tak mam potvrzeno od kolegu IT, ze pouzivame k pripojeni jeste jmeno a heslo, takze jak pisete nepujde odesilat sms z prace. Skoda, je to vyborny program. Moc dekuji za pomoc!