Pomalost spouštění

Asked by Michal Koles

Proč je Esemeska tak pomalá. Jen samotné spuštění programu trvá přibližně 20 sekund.
Co tu pomalost způsobuje ?
Mám notebook HP Compag nx6110 a antivir MS scurity Esensial

Question information

Language:
Czech Edit question
Status:
Answered
For:
Esmska Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Kamil Páral (kamil.paral) said :
#1

Esmska je psána v Javě, a tyto programy všeobecně rychlostí startu příliš neoplývají. Přesto to nebývá zas tak hrozné, zvlášť na Windows. Je to tím, že nejprve se musí spustit prostředí Java a až poté program, což napoprvé trvá dlouho. Další spuštění už jsou rychlá.

Mě osobně startuje Esmska napoprvé do 10 sekund, další spuštění do 5 sekund.

Můžeš si zapnout Java QuickStart, což nahraje prostředí Javy do paměti hned po spuštění počítače a spouštění Esmsky pak bude rychlejší. Mělo by to jít nastavit v Ovládací panely → Java → Advanced → Miscellaneous → Java Quick Start. Také můžeš nainstalovat nejnovější Javu a provést defragmentaci disku (to pomáhá hodně obecně všemu).

Jen taková poznámka ohledně antiviru - antiviry obecně zpomalují všechny programy až o 50% a více. To je běžné a je to jedna z daní za používání "majoritního" operačního systému. Ne že bych ovšem radil antivir nepoužívat.

Někde na Internetu jsem našel, že tvůj typ notebooku má v základní výbavě 256 - 512 MB RAM. To je pro dnešní dobu naprosto nepoužitelná hodnota. Pokud je tomu tak, tak se rozhodně vyplatí dokoupit paměť (třeba z bazaru) alespoň na hodnotu 1 GB, výrazně se ti zrychlí nejen používání Esmsky, ale i všech ostatních programů.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Michal Koles for more information if necessary.

To post a message you must log in.