Ik slaag er niet in om belguide te laten werken met Myth tv en dvb-t... Een paar noob vraagjes over callsigns en het hernoemen van kanalen in de source..

Asked by michaël

Beste,

Ik slaag er niet in om belguide te laten werken met Myth tv en dvb-t. Een paar noob vraagjes over callsigns en het hernoemen van kanalen in de source.

Ik heb myth tv kanalen laten zoeken via mijn dvb-t usb stickje. Dan vind hij o.a. "EEN", "Canvas/Ketnet", "EEN+", "Canvas+/Ketnet+".

Als ik belguide laat lopen kan ik in de xmltv file kanalen vinden met callsigns zoals canv, brt, ... en mythfilldb klaagt dat die niet bestaan en dus niet kan toevoegen. Ik heb dan de variabelen in de source wat proberen te veranderen naar "EEN" enz. zo in dat stuk code dat oorspronkelijk hernoemt naar canv, brt,...
En ook o.a. "Canvas+/Ketnet+" toegevoegd bij die class die dat van die ene (ge weet wel) site haalt, maar zonder succes.

Kan u misschien een voorbeeldje geven van hoe ik een kanaal moet toevoegen? Zijn een "+" en "/" in mono gereserveerde karakters en moet ik dat dus escapen? "Callsign", met welk veld in de mythbackend kanalen editor komt dat overeen?

Sorry voor de noob vragen...

Met vriendelijke groeten,

Michael

Question information

Language:
Dutch (Belgium) Edit question
Status:
Solved
For:
BelGuide Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Hulkie
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Best Hulkie (hulkie2) said :
#1

Hey,

geen probleem hoor over die noob vragen. Het probleem zit hem echter niet in Belguide, en je moet die dan ook niet aanpassen in de source. Je moet enkel iets kleins aanpassen in mythtv. Voor mythtv kan je per kanaal kiezen of je de on-air guide wil gebruiken of die manueel wil invoegen via een xml bestand. Die on-air guide (EIT) komt (voor mij dan toch) overeen met de teletekst van vroeger waaruit mythtv dan de programmatie haalt. Ik ben nu recent overgestapt op DVB-S (TV-Vlaanderen) en daarop werkt dat goed en moet ik bijgevolg de grabber niet meer gebruiken. Voor DVB-T weet ik niet of dat werkt. Stel dat dat niet werkt dan moet je in de kanalen-editor van mythtv per zender dan aanduiden dat je de on-air guide (EIT) niet wil gebruiken en dan moet je het een xmltvid geven. Hier moet je dan voor EEN de xmltv-id brt1 geven en zo verder:
Dus: (te vinden in translateChannel functie)
"één"=>xmltv-id="brt1";
"Canvas"=>xmltv-id="canv";

De callsigns hebben hier niets me te maken. Echter, EEN+ en Canvas+ heb ik nooit kunnen ontvangen, dus weet niet goed of tv-gids de programmatie daarvan heeft.. Best het eens doen werken voor één en canvas. Daarna kan je nog altijd iets toevoegen.

Tenslotte, als je het niet kan oplossen in de kanalen-editor, kan je het altijd direct in de database doen via phpmyadmin onder channels is er een kolom xmltvid en een onairguide of zoiets.. Weet niet of je phpmyadmin al gebruikt hebt?

Veel succes en laat het me weten als je nog problemen hebt.

Oh ja, als je enkel één en canvas probeert in een eerste test kan je in ProgrammaGids.cs in de eerste functie veel van de andere kanalen weglaten door ervoor een dubbele slash te zetten..

Sam.

Revision history for this message
michaël (mr-michaelcox) said :
#2

Hey Sam,

Heel fel bedankt voor de hulp. Ik ben erin geslaagd het te laten werken met de xmltv-id tip. Wat ik dus fout had gedaan is in de setup van de video source "only EIT aangevinkt" en dan kon ik in de kanaaleditor helemaal geen xml ID invullen.

Via de mysql cli kon ik het heel vlot aanpassen.

Merci!

Groeten,
Michael

Revision history for this message
michaël (mr-michaelcox) said :
#3

Thanks Hulkie, that solved my question.