Kada bus išleista nauja Baltix versija?

Asked by cari

Sveiki, suprantu dabar vasara, tačiau man rūpi kada pasirodys nauja Baltix versija, bent jau kada prognozuojat. Taip pat labai ačiū už visą jūsų darbą Baltix projekte!
Ar teisingai aš supratau, kad įsidiegus Ubuntu 10.04, ją galima jau paversti Baltix, nurodžius repozitorijas ir įdiegus Baltix desktopą, jei taip tai ar bus didesnis sulietuvinimas negu dabar yra Ubuntu, nes ten dabar lietuvybės mažoka.

Question information

Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) said :
#1

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

Revision history for this message
Mantas Kriaučiūnas (mantas) said :
#2

Labas,

Nauja Baltix GNU/Linux versija, sukurta Ubuntu 10.04.1 pagrindu bus išleista rugpjūčio pabaigoje, maždaug 28 dieną siūlau žvilgtelėti čia:
http://ftp.akl.lt/Linux/Baltix/devel/beta-bandomoji/

Jei turite įsidiegtą Ubuntu 10.04 (ar bet kokią kitą versiją), tai ją laba paprastai galima paversti Baltix įdėjus Baltix saugyklas ir įdiegus baltix-default-settings bei norimus baltix-* metapaketus (baltix-admin, baltix-office, baltix-lang-support, baltix-network ir t.t.), žr. https://answers.launchpad.net/baltix/+faq/84

Pagal šias instrukcijas įdiegus baltix-default-settings bei minėtus baltix metapaketus bus didesnis sulietuvinimas negu dabar yra Ubuntu, o jei ko nors pasigesite - praneškite tai mums, žr.: https://bugs.launchpad.net/baltix/+filebug

Revision history for this message
Mantas Kriaučiūnas (mantas) said :
#3

Mantas Kriaučiūnas siūlo perskaityti šias instrukcijas:

FAQ #84: “Kaip pagerinti įdiegtą Ubuntu sistemą iki Baltix GNU/Linux?”.

Revision history for this message
Mantas Kriaučiūnas (mantas) said :
#4

Nauja Baltix 10 versija jau padaryta ir bus įkelta į http://ftp.akl.lt/Linux/Baltix/devel/beta-bandomoji/ per 24 valandas :)
Pradžioje planavau daryti šiek tiek mažiau pakeitimų ir greičiau įkelti "pliką" Baltix 10 beta versiją be baltix-artwork paketo - t.y. su standartine Ubuntu 10 išvaizda, bet savaitgalį nusprendžiau, kad geriau pora dienų vėliau išleisti, tačiau su geresne išvaizda, nauju darbastalio fonu (žr.: http://ftp.akl.lt/Linux/Baltix/pics/backgrounds-wallpapers/Baltix-fonas-saturnas-wide.png) ir gražia tema su lango uždarymo ir kt. mygtukais įprastoje vietoje :)
Jei kas turi kokių pastabų, komentarų ar pasiūlymų dėl naujo Baltix fono - rašykite čia :)

Revision history for this message
cari (borncari) said :
#5

Ačiū, ačiū, pritariu.
Fonas gražus, tik prie tokio kosminio fono Baltix logo šriftą reiktų keist į labiau tipo "kosminį", o vat užrašo GNU Linux, šriftas geras, na, bet tai mano asmeninė nuomonė.

Revision history for this message
vladas (vladasl) said :
#6

 Kažkodėl nesigauna pereiti iš Ubuntu 10.04 į Baltix. Synaptike baltix-default-settings yra 0.90 versijos, baltix- desktop, -admin...ir t.t kiti meta paketai yra 0.8.9 (karmic) versijos.
Atnaujinimą dariau pagal instrukciją.
https://answers.launchpad.net/baltix/+faq/84
P.S. Ar baltix-keyring reikalingas ?

Revision history for this message
vladas (vladasl) said :
#7

Dabar pastebėjau, kad mano problema jau pateiktą (bugas #627369). Lauksim sprendimo.

Revision history for this message
Marijus (marijus-spegys) said :
#8

Ačiū už naują Baltix versiją :) Darbastalio fonas mano nuomone per daug kontrastingas lyginant su Baltix logotipu ir žiedais. Fonas negali spalvų intensyvumu „konkuruoti“ su logotipu.
Kitas bugas tai per dideli tarpai tarp ikonėlių indikatoriaus programėlėje. [URL=http://img534.imageshack.us/i/darbastalis.png/][IMG]http://img534.imageshack.us/img534/9679/darbastalis.png[/IMG][/URL]
Dar vienas pastebėjimas. Atidarant pirmą failą openoffice.org jis atsidarydavo labai lietai, bet buvo lengvai išspręstas URL=https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openoffice.org/+bug/592176 /URL

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask cari for more information if necessary.

To post a message you must log in.